4 סיבות לקיים פגישת גישור

מדינת ישראל היא מדינה ששיעור ההידיינויות בה הוא גבוה מאוד. כתוצאה מכך, מצויה מערכת המשפט בעומס כבד.

המשמעות היא פעמים רבות הימשכות הליכים לאורך שנים כאשר קבלת הסעד מבית המשפט מתרחש זמן רב לאחר שהתעורר הצורך בו.

לצד התגברות עומס זה, עלתה קרנו של מוסד הגישור כאמצעי ניטרלי, ידידותי ולא מחייב אשר מאפשר פתרון של המחלוקת בין הצדדים במהירות וביעילות.

 

גישור – קווים לדמותו

מטרתו של מוסד הגישור נובע משמו. הוא מהווה ניסיון ליצור גשר בין שני צדדים המצויים במחלוקת. נקודת המוצא היא כי המגשר שהוא דמות חיצונית אשר פועלת באופן ניטרלי וחסר פניות, יידע להבהיר באופן גלוי ופתוח את דעתו על הסיכויים והסיכונים בהם נתון כל צד.

הליך גישור מוצלח הוא הליך שבו, על בסיס הבהרת המצב המשפטי והבהרת גבולות הגזרה של המחלוקת בין הצדדים, מגיעים הצדדים לידי הכרה במגבלות טיעוניהם לצד שקלול מאוזן של הסיכונים הכרוכים בהליך משפטי. בהמשך לכך, יידע המגשר להציע פתרון ששני הצדדים עשויים להסכים לו. עו"ד אסתר שלום היא דוגמה למגשרת בעלת יכולת שכזו.

 

1 – הזדמנות לחידוד והגדרת המחלוקת

אדם המגיש תביעה או משיב לתביעה, אינו ער תמיד לחולשות מסוימות בטיעוניו. בעוד ההליך המשפטי הוא פעמים רבות זירה בה כל צד מבקש לנגח את הצד השני, גישור נועד להביא את הצדדים להביט על המחלוקת ממעוף הציפור ומאפשר לכל צד להבין את מגבלות הטיעון שלו. גישור מאפשר חידוד של נקודת המחלוקת והבנת הבסיס שלה על ידי המגשר שהינו גורם חיצוני.

 

2 – אפשרות להגיע להסכמה תוך חיסכון בהוצאות

ההליך המשפטי כרוך בהוצאות רבות אשר נתונות לפתחם של בעלי הדין. בין הוצאות אלו ניתן למנות את עלות שכר עורכי הדין, עלות תשלום אגרות ואובדן ימי עבודה בשל התייצבות לדיונים והליכי עדות בפני בית המשפט. גישור מאפשר חיסכון בעלויות אלה באמצעות הגעה להסכמה בשלב מוקדם של ההליך.

 

3 – חיסכון בזמן ומניעת הימשכות הליכים

תביעה אשר מוגשת בסמוך לקרות הנזק הנוגע לה, או תביעה כספית הנוגעת להפרת חוזה, עשויות להתברר בבית המשפט במשך שנים עד לנקודה שבה יינתן פסק דין לטובת מי מהצדדים. על ידי בירור המחלוקת בהליך גישור, ניתן לחסוך זמן רב ולהגיע לכדי פשרה בצורה מהירה.

 

4 – פתחון פה באופן חופשי

בשונה מההליך בפני בית משפט, שבו לכל מילה של כל צד עשויה להיות משמעות קרדינלית, הליך הגישור הוא הליך חלופי וחסוי, אשר אינו מחייב מי מהצדדים. ככל שהצדדים אינם מגיעים להסכמה, אין לכך כל השלכה על תוצאות ההליך המשפטי. בשל כך, מאפשר הליך הגישור פתחון פה חופשי ואפשרות עבור כל צד להביע את עצמו ואת תחושותיו באופן אותנטי.

 

גישור – פתרון סכסוך בצורה מהירה ויעילה

ההליך המשפטי הוא הליך ממושך ויקר שעשוי להימשך זמן רב. בנוסף, ההליך המשפטי הוא הליך הדומה לזירת קרב שבה כל צד מנסה להשיג יתרון על יריבו. לעומת זאת, הליך הגישור מאפשר אווירה לא מחייבת, תוך שהגורם המנווט את ההליך לא נדרש בעצמו להכריע בסכסוך. זאת משום שמטרתו העיקרית היא לסייע לצדדים להגיע לפשרה בצורה שתחסוך עבורם זמן וכסף.

 

שופט

תוכן עניינים
שתפו עכשיו
כתבות נוספות שעלולות לעניין אתכם
הדברה כימית
הדברה
מתי אפשר ומתי אי אפשר לבצע הדברה כימית?

הדברה כימית היא אחת משיטות ההדברה הנפוצות ביותר בעולם כולו ובישראל בפרט. שיטה זאת היא גם השיטה הוותיקה ביותר לביצוע הדברות בתקופה המודרנית. ישנן שיטות שונות לביצוע הדברה כימית, ובנוסף

תביעה אזרחית
עריכת דין
4 שאלות שחשוב לשאול עורך דין לפני תביעה אזרחית

בציבור הרחב קיימות מספר הנחות שגויות הנוגעות לתביעות אזרחיות. ההנחות השגויות העיקריות נוגעות להבדלים בין המשפט האזרחי למשפט הפלילי, הערכת סיכויים שגויה בנוגע לזכייה בתביעה וסכומי הכסף שיכולים להתקבל במסגרתה.

בניין מגורים
כללי
איך לנהל ועד בית בצורה נכונה?

.אם אתם מנהלים את ועד הבית ולא יודעים מה לעשות, להלן מספר טיפים אשר יאפשרו לכם לנהל את ועד הבית על הצד הטוב ביותר. כל הפרטים – במאמר הבא ניהול